Handige apps die je moet hebben als student/scholier!

Handige apps die je moet hebben als student/scholier!

Handige apps voor scholieren/studenten

Voor de meesten is school weer begonnen, het studentenleven is niet altijd makkelijk toch zullen studenten zich erdoorheen moeten slaan. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met handige apps voor scholieren/studenten!


1. Forest: Om geconcentreerd te blijven

forest app productiviteit

In Forest plant je een boom. Hoe langer u uw smartphone niet gebruikt, hoe groter de boom wordt. Zo bouw je je eigen bos door je op iets anders te focussen dan op de telefoon. Dit werkt natuurlijk ook andersom. Als je niet van je smartphone kunt afblijven en een andere app opent, zal je boom verdorren en afsterven. Virtuele munten die je tijdens het studeren krijgt, kunnen in echte bomen worden veranderd; Forest werkt samen met een organisatie die ontbossing tegengaat en bomen plant.

Download de Forest app: https://www.forestapp.cc/


2. Handige aantekeningen app: Office Lens

Handige app studenten office lens

Als je aantekeningen maakt tijdens het studeren, is de Office Lens-applicatie ideaal! Deze app wordt gebruikt om handgeschreven notities te digitaliseren daardoor kun je deze makkelijk bewaren en misschien zelfs beter lezen. Maak snel een foto van bijvoorbeeld aantekeningen en deze verschijnt automatisch op het scherm in een puur, duidelijk en gemakkelijk te lezen pdf-indeling.

Download de Office Lens App: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.office.officelens&hl=nl


Batterij leeg op een schooldag?

Of bekijk onze handige tips:


3. Handige app: Plannen en Bijhouden: Todoist

handige plan app todoist

Een drukke student of middelbare scholier kan niet zonder een takenlijst. Todoist is al jaren een van de meest gebruikte apps voor het bijhouden en plannen van alle taken. Het is gemakkelijk te gebruiken maar zeer veelzijdig. Met Todoist heb je elke dag een overzicht van je taken. Gedurende de dag voeg je nieuwe taken toe en markeer je voltooide items. Todoist visualiseert je voortgang en motiveert je met streaks en karmapunten om je taken te voltooien.

Todoist is gratis, kan worden geïntegreerd met vele andere bekende services zoals Google Agenda en Dropbox, en werkt op een breed scala aan apparaten. Op deze manier kunt u uw planning zowel op uw telefoon als op uw computer bekijken en volgen. De gratis variant biedt meer dan voldoende mogelijkheden, maar voor de veeleisende gebruiker is er een premium accountoptie van een paar euro per maand.

Download Todoist: https://todoist.com/nl


4. Beste agenda app: Google Agenda

De Google Agenda-app is ook de meest logische keuze voor studenten om hun rooster bij te houden. Je agenda is te vinden op alle apparaten met deze applicatie, inclusief de webbrowser op de schoolcomputer. Een handige feature van Google Agenda is dat de app duidelijk onderscheid maakt tussen afspraken, herinneringen en doelen. Dit is ideaal voor een school, omdat je hier het verschil kunt zien tussen een bijeenkomst voor een groepsproject of lezing, een huiswerkherinnering of een groot opdrachtdoel.

Naar Google Agenda: https://www.google.com/intl/nl/calendar/about/


Hopelijk heb je wat aan deze handige apps voor scholieren en studenten!

Wil je nu op de hoogte blijven van andere tips, koopadviezen en nog veel meer volg ons dan op Social Media en Ontvang notificaties van onze blog!


Renzo van Diemen

Mijn naam is Renzo van Diemen, beheerder van ReDiecom! Volg deze blog en social media om op de hoogte te blijven!

Vergelijkbare Berichten

Zo verbeter je gratis je gaming setup! 5 tips

Zo verbeter je gratis je gaming setup! 5 tips

GAMING PC voor 400 EURO samenstellen! | Koopadvies

GAMING PC voor 400 EURO samenstellen! | Koopadvies

Zo maak je jouw PC sneller voor games (meer FPS)

Zo maak je jouw PC sneller voor games (meer FPS)

Beste Tech Cadeaus 2020

Beste Tech Cadeaus 2020

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.