PC behuizing kopen, hier moet je op letten!

PC behuizing kopen, hier moet je op letten!

Wil je een nieuwe PC behuizing kopen? Let dan op de volgende punten!


Een computer bouwen is erg leuk, je kan namelijk zelf heel veel dingen overwegen en je PC helemaal naar je eigen wens maken. Maar wanneer je bij de behuizing aankomt is uiterlijk niet het enige waar je op moet letten. Er zijn namelijk enkele belangrijke overwegingen. Dit is wat u moet weten voordat u een pc-behuizing kiest.

PC case kiezen waar moet je op letten

1. Zorg voor voldoende ruimte voor je CPU koeler

Soms zit de processorkoeler bij de processor meegeleverd, maar kies je er voor om een andere CPU koeler op je processor te zetten dan moet je rekening houden met het formaat hiervan! Past deze wel in je case? Gelukkig kan je bij de specificaties van de CPU koeler de hoogte zien en bij de specificaties van een PC case de maximum hoogte!

Mocht je waterkoeling gebruiken dan moet je rekening houden met het reservoir en de radiator

Formaten cpu koeler kiezen pc behuizing

Hou rekening met de grootte van het moederbord!

Uw belangrijkste overweging is of de computer die u bouwt, past in de behuizing. Over het algemeen is het proces eenvoudig. Dit komt doordat fabrikanten zich richten op specifieke gestandaardiseerde moederbordformaten.

Vaak kun je lezen welke formaten moederborden in je behuizing passen van E-Atx tot Mini-ITX. Gewoonlijk past er in een behuizing dat een groter moederbord ondersteunt ook een kleiner moederbord, maar als u de grootte van het moederbord niet duidelijk in de case specificaties ziet, moet u dit nogmaals controleren.


Past je videokaart/GPU?

Je grafische kaart neemt extra ruimte in beslag, maar zelfs in meerdere richtingen. U moet bevestigen dat de behuizing de lengte en hoogte van de grafische kaart ondersteunt. U moet ook controleren of er voldoende uitbreidingssleuven aan de achterkant van de behuizing zijn voor de grafische kaart. De meest populaire grafische kaarten bevinden zich in twee slots.

GPU slots juiste behuizing kiezen computer

Juiste voeding kiezen!

Ook je stroomvoorziening moet in je PC passen, moet voldoende airflow krijgen en moet in de juiste richting gemonteerd kunnen worden, let dus goed op en vergelijk de specificaties van je case met die van je PSU


Overige belangrijke punten voor het kiezen van je PC case:


Genoeg ruimte en juiste mogelijkheden voor je opslag?

Is er genoeg ruimte voor al de schijven en eventuele andere dingen die je in je PC wilt hebben? Sommige behuizingen hebben bijvoorbeeld 6x een opslag plaats voor een HDD en een andere case maar 2


Aansluitingen

Genoeg USB poorten, audio mogelijkheden enzovoorts? Houdt zeker rekening met het aantal apparaten dat je op je PC gaat aansluiten!


Ruimte voor koelers?

Is er genoeg ruimte voor ventilatoren om de airflow goed te houden? Het is erg belangrijk dat je PC gekoelt is anders kan je systeem erg langzaam worden of zelfs kapot gaan!


Hopelijk weet je nu waar je op moet letten als je een pc behuizing gaat kopen! Meer vragen twijfel dan niet maar laat de achter in de reacties!


Misschien ook interessant!

Beste allround gaming headset 2020: https://blog.rediecom.nl/2020/08/18/beste-allround-gamingheadset-2020/


Online geld verdienen? Verdien geld door het invullen van enquetes en nog veel meer!

Earnably

Renzo van Diemen

Mijn naam is Renzo van Diemen, beheerder van ReDiecom! Volg deze blog en social media om op de hoogte te blijven!

Vergelijkbare Berichten

De beste computer speakers 2021

De beste computer speakers 2021

Zo verbeter je gratis je gaming setup! 5 tips

Zo verbeter je gratis je gaming setup! 5 tips

Zo maak je jouw PC sneller voor games (meer FPS)

Zo maak je jouw PC sneller voor games (meer FPS)

De LIVA Q1 een computer die in je broekzak past!

De LIVA Q1 een computer die in je broekzak past!

1 Comment

  1. Goed om te weten waarop ik moet letten bij het kopen van een nieuwe behuizing van mijn PC. Ik ben bezig met het repareren van een printplaat. Daarna ga ik aan de slag met de rest van de onderdelen. Ook ga ik mij verdiepen in ventilatoren.

Reacties zijn gesloten.