Extra scherm laptop; Kopen en aansluiten

Extra scherm laptop; Kopen en aansluiten

Een extra scherm voor een laptop heeft vele voordelen! Niet alleen kan je ervoor kiezen om een groter scherm te gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om je beeldscherm uit te breiden! Dit heeft een immens effect op de productiviteit, zo kun je bijvoorbeeld video’s kijken op het ene beeldscherm en typen op het andere, wat je ook maar kan bedenken. In dit bericht lees je waar je op moet letten als je een secundair beeldscherm aanschaft.


Aansluitingen:

Allereerst wil je ondervinden wat de mogelijkheden zijn, dit kun je doen door te bekijken welke aansluitingen je laptop heeft en welke monitoren er dus geschikt zijn. De meest voorkomende aansluiting is momenteel HDMI. Hier vind je een plaatje met een aantal veel voorkomende aansluitingen op een laptop.

veel voorkomende beelscherm aansluitingen HDMI, VGA, Displayport, DVI
Afbeelding afkomstig van coolblue

Ook heb je verloopjes voor beeldschermen en laptops, heb je bijvoorbeeld een oudere monitor of laptop kun je ervoor kiezen om een verloopje aan te schaffen. Hier zie je een verloopje van HDMI naar VGA

Verloop HDMI naar VGA

Zo zijn er dus vele mogelijkheden let dus goed op!


Resolutie, Verversingssnelheid, aansluitingen:

Wil je weten wat voor beeldscherm je moet hebben als het gaat om hoe scherp het beeld is, hoe snel het scherm ververst of wat voor extra’s het scherm moet hebben, daar kun je achter komen door dit bericht te bekijken https://blog.rediecom.nl/2020/05/19/monitor-uitkiezen-tips-voor-het-kiezen-van-het-juiste-beeldscherm/


Installeren van je extra scherm

Ervan uitgaande dat je een extra beeldscherm hebt gekocht en hebt aangesloten, kun je je beeldscherm op meerdere manieren gebruiken.

Dupliceren:

Je kunt je scherm dupliceren dit houdt in dat je op het andere scherm dezelfde inhoud ziet maar nu waarschijnlijk groter. Dit kan handig zijn als je wilt werken op een groter scherm of bijvoorbeeld film wilt kijken.

Uitbreiden:

Als je je beeldscherm uitbreidt kun je ook gaan multitasken. Je hebt nu twee beeldschermen waar je op kunt werken gebruik bijvoorbeeld de ene voor een browser en de andere voor een tekstverwerkingsprogramma.

Alleen weergeven op:

Je kunt er ook voor kiezen om je beeldscherm alleen weer te geven op je secundaire monitor. Ook handig voor als je niet afgeleid wilt worden door het andere scherm of film wilt kijken

Hier een korte uitleg video van HP over het instellen van de monitoren:

Hopelijk kun je nu te werk met een extra scherm op je PC of laptop! Zo niet stel dan een vraag in de reacties

Renzo van Diemen

Mijn naam is Renzo van Diemen, beheerder van ReDiecom! Volg deze blog en social media om op de hoogte te blijven!

Vergelijkbare Berichten

Beste monitor voor fotobewerking in 2020

Beste monitor voor fotobewerking in 2020

Computer aanzienlijk sneller maken? Zo doe je dat!

Computer aanzienlijk sneller maken? Zo doe je dat!

Hoeveel RAM/Werkgeheugen heb je nodig in 2020?

Hoeveel RAM/Werkgeheugen heb je nodig in 2020?

Lenovo V155 – de beste budget laptop?

Lenovo V155 – de beste budget laptop?

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.