Lenovo V155 – de beste budget laptop?

Lenovo V155 – de beste budget laptop?

Lenovo V155

Voor een gemiddelde laptop betaal je al snel meer dan €600. Wil je nou niet zoveel uitgeven voor een laptop voor bijvoorbeeld een studie of gewoon om simpel mee te nemen dan zou de Lenovo v155 met AMD 3500U processor waarschijnlijk wat voor jou zijn! 

Design en Formaat:

De Lenovo V155 heeft een zeer zakelijke uitstraling. De laptop heeft een zeer strakke en professionele uitstraling. Met een schermdiagonaal van 15,6inch heeft deze een gangbaar formaat, simpel om mee te nemen en goed om op te werken. Natuurlijk heeft de laptop niet de premium look and feel maar daarvoor moet je ook niet in deze prijsklasse wezen. Het touchpad is niet al te groot vandaar dat het ook aan te raden is om een muis te gebruiken.

lenovo v155 budget laptop

Beeldscherm en Resolutie:

Het beeldscherm heeft een resolutie van 1920×1080 pixels wat inhoudt dat dit een mooi Full-HD beeldscherm is waarop je makkelijk dingen kunt aflezen. Dit model heeft een TN-paneel en is over het algemeen prima om mee te werken. Zoals eerder benoemd is dit een 15,6 inch beeldscherm

Werkgeheugen/RAM

Deze laptop heeft maar liefst 8GB RAM ook wel werkgeheugen genoemd, en hier zijn we blij mee! Met werkgeheugen kun je bijvoorbeeld beter multitasken en dit is erg handig. 8gb is tegenwoordig een beetje het nieuwe minimum aangezien het besturingssysteem ook al een deel op slurpt

 

Processor

Dit model komt met een krachtige AMD 3500U processor, een mooie quad-core processor. Hiermee kom je niet te kort als het gaat om dagelijks gebruik zoals video’s kijken, internet browsen, tekstverwerking enzovoorts.

Opslag:

Deze laptop komt met een 256gb ssd, ook dit is hard nodig! Het verschil tussen een HDD (harde schijf) en een SSD is in snelheid gigantisch. Mocht je dus voor een andere laptop gaan zorg in ieder geval dat je besturingssysteem op de SSD staat!

Grafische kaart:

Deze laptop heeft een intergrated grafische kaart oftewel in de processor verwerkt. Het gaat om de AMD radeon vega 8. Een intergrated videokaart die prima werkt voor alledaagse taken en misschien zelfs een beetje lichte foto-editing.

Aansluitingen:

Wat betreft aansluitingen komt deze laptop op zich niet te kort. De V155 heeft meerdere poorten voor meerdere randapparaten. De laptop beschikt over AC WiFi en Bluetooth 4.1 en dit zorgt voor een goede verbinding online. De laptop beschikt ook over een HD-camera en Dolby Audio-luidsprekers.

 

Aan de linkerkant bevat de laptop een aansluiting voor de stekker, een RJ-45 aansluiting voor ethernet, een HDMI aansluiting voor een monitor. Twee USB poorten, een ingang voor een hoofdtelefoon/microfoon en een kleine gaatje om de laptop te resetten. De rechterzijde bevat een optisch station voor DVD en CD en een aansluiting waar je een slot op kan doen.

 

De laptop mist hiermee een SD-card reader en een USB-C poort

aansluitingen lenovo v155

Accuduur:

De accuduur is niet heel erg indrukwekkend maar kan ongeveer 5 uur achter elkaar browsen

Renzo van Diemen

Mijn naam is Renzo van Diemen, beheerder van ReDiecom! Volg deze blog en social media om op de hoogte te blijven!

Vergelijkbare Berichten

Computer aanzienlijk sneller maken? Zo doe je dat!

Computer aanzienlijk sneller maken? Zo doe je dat!

Hoeveel RAM/Werkgeheugen heb je nodig in 2020?

Hoeveel RAM/Werkgeheugen heb je nodig in 2020?

Extra scherm laptop; Kopen en aansluiten

Extra scherm laptop; Kopen en aansluiten

Laptop kopen – uitgebreid koopadvies

Laptop kopen – uitgebreid koopadvies

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.